Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 27 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: dronken noodles (Pad Kee Mao)

Dronken noodles? Laat de naam je vooral niet afschrikken. Een kater ga je van dit gerecht (ook wel bekend als Pad Kee Mao) niet krijgen; er gaat niet eens alcohol in. Onthoud vooral dat het gaat om heerlijke noodles die klaar zijn binnen 20 minuten.

Waar de naam dronken noodles dan wel vandaan komt? De exacte betekenis achter dit gerecht is onbekend. De een zegt dat je ‘t hoort te eten met (heel veel) glazen ijskoud bier, de ander zegt dat dat het vooral een goed anti-katergerecht is. Maar wat de precieze herkomst van de naam ook is, het gerecht is vooral gigantisch smakelijk.

Naast de goddelijke saus waarin we dronken noodles laten baden, gebruiken we hier Thaise basilicum. In tegenstelling tot Italiaanse basilicum is de smaak verrassend anijsachtig. Speur ernaar in grotere supermarkten, of speel op veilig en hol naar de Aziatische toko.

Drunken noodles / Pad Kee Mao
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je de dronken noodles (Pad Kee Mao)

Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit olie in een hete wok.

Meng ondertussen de oestersaus, lichte sojasaus, donkere sojasaus, suiker en water in een kom. Zet opzij en ga verder met de rest van de dronken noodles.

Bak de knoflook en de pepers kort, niet langer dan 20 seconden. Voeg ui toe en bak mee voor één minuut. Doe daarna de blokjes kip en vissaus in de wok. Bak samen voor twee minuten.

Voeg als laatst de groenten, bosui, noodles en saus toe aan de pan. Bak tot de saus lichtelijk is verdampt. Haal de dronken noodles onmiddellijk van het vuur.

Voeg de Thaise basilicum toe aan de noodles en verdeel het gerecht over de borden. Serveer direct, met een (of meer) glas koud bier.

Drunken noodles / Pad Kee Mao / weekmenu
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer Thaise recepten

Follow my blog with Bloglovin

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.