Culy Homemade: gamba’s met bimi, artisjok en knoflookboter (van de bakplaat!)

Dit gerecht is er eentje in de categorie: snel, handig, weinig opruimwerk. In essentie moet je eigenlijk gewoon je gamba’s, bimi en artisjokken op een bakplaat kieperen en dit 20 minuutjes in de oven bakken met wat knoflookboter en citroen. En toch: qua smaak hoeft dit gerecht absoluut niet onder te doen voor gerechten die meer tijd kosten.

Dit gerecht is een schoolvoorbeeld van een sheet pan dinner, een heel diner dat je op één bakplaat maakt. En hoewel we koken nooit echt als een opgave hebben gezien (tja, je bent een Culy of je bent het niet…), moeten we toegeven dat het toch wel verdómd handig is om in zo’n korte tijd zoveel lekkers op tafel te zetten.

Gamba’s met bimi, artisjok en citroen zijn nou eenmaal een gigantische lekkere combinatie: lekker lente-achtig met volle, frisse smaken. Serveer er een yoghurtdressing bij en eventueel een stukje brood en je zit hélemaal goed.

gamba's met bimi en artisjok
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de gamba’s van de bakplaat

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de gamba’s in een kom en voeg er gesmolten boter, de knoflook, sap van 1 citroen en een flinke snuf grof zeezout aan toe. Roer even door elkaar.

Stort de garnalen uit op een bakplaat en schik er de bimi en de artisjokken tussen.

Snijd de andere citroen in schijfjes en schik de schijfjes ertussen. Werk de bakplaat af met verse peper van de molen.

Laat 20 minuten bakken in de oven. Serveer met yoghurtdressing en eventueel een goed stukje brood.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram/Instastories! Tag @culynl en gebruik #culyhomemade. Vinden we leuk.

gamba's met bimi en artisjok
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer recepten van de bakplaat?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: gamba’s met bimi, artisjok en knoflookboter (van de bakplaat!)
Sluiten