Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 28 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta (in één pan)

Gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta? Dat klinkt als de ideale ingrediënten voor je nieuwe favoriete eenpansgerecht. Daarmee is dit recept perfect om op efficiënte manier een hongerig stel mensen te voeden. Glas rode wijn erbij en genieten maar!

Dit recept doet een klein beetje denken aan deze ovenschotel van gehaktballen in tomatensaus (meatball bake). Aangezien jullie dit recept massáál maakten, hebben wij een klein vermoeden dat ook deze gehaktballen in rode wijnsaus met orzo in de smaak zullen vallen. Of niet soms?

gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta (in één pan)

Doe alle ingrediënten voor de gehaktballen in een kom en kneed goed door. Rol er 12 gehaktballen van (met ongeveer de grootte van een bitterbal) en schik ze op een bord. Verhit een klont boter in een grote pan op medium vuur en bak de gehaktballen aan tot ze gaar zijn.

Haal de gehaktballen uit de pan maar zet het vuur niet uit. Bak het sjalotje in dezelfde pan glazig in een plens olijfolie. Doe er de ansjovisfilets bij tot deze zijn opgelost. Voeg de volledige inhoud van de San Marzano blikken toe aan de pan. Spoel de blikken uit met de rode wijn en voeg ook deze toe. Schik er de takjes rozemarijn tussen, verkruimel een bouillonblokje boven de pan en roer goed. Breng op smaak met zout, peper en suiker.

Voeg de orzo toe aan de tomatensaus en zet een deksel op de pan. Kook gedurende 10 à 15 minuten en op laag vuur roer tussendoor goed. Droogt het geheel teveel uit? Voeg dan nog wat extra water toe.

Proef of de orzo gaar is. Zo niet, kook dan nog een beetje langer. Zo ja, schik dan de gehaktballen tussen de orzo en roer alles nog ‘ns door elkaar.

Haal de gehaktballen van het vuur en maak af met de verkruimelde feta.

gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer eenpansgerechten?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.