Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 13 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: karbonaadjes in champignonsaus in één pan

Wij houden van recepten waarbij je alles klaarmaakt in één pan: relaxed koken, zonder veel afwas. Deze karbonaadjes in champignonsaus maak je dan ook in één en dezelfde pan klaar. Simpel en snel.

Voor dit recept van Simply Gloria worden officieel filetlapjes gebruikt, maar wij maakten het met karbonades. Houd er wel rekening mee dat ze met z’n allen in de pan passen.

Omdat er naast champignons ook spinazie in de pan gaat, is het al een complete maaltijd. Maar het is ook lekker met een snelle aardappelpuree ernaast.

> Meer eenpansgerechten: 10 x eenpansgerechten voor een avond op de bank

karbonaadjes in champignonsaus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze karbonaadjes in champignonsaus

Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Dat mag best grof, want ze zullen door de hitte in de pan slinken.

Zet een groot bord met 100 gram van de bloem klaar. Meng met wat zout en peper.

Bestrooi de karbonades aan elke zijde met zout en peper en haal ze daarna door de bloem.

Smelt een eetlepel boter samen met wat olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de karbonaadjes aan beide kanten goudbruin in de pan. Haal ze dan uit de pan en laat ze even rusten.

Voeg meteen weer een eetlepel boter aan de pan toe en doe de champignons en de ui erbij. Schud ongeveer 5 druppels Worcestershiresaus uit over de groenten en laat een minuut of 5 bakken. Daarna doe je de rozemarijn, knoflook en 3 eetlepels bloem erbij. Roer goed door elkaar.

Schenk de runderbouillon in de pan en roer alles nog eens door elkaar. Je zult zien dat de saus na een paar minuten begint in te dikken. Voeg na ongeveer 5 minuten de Griekse yoghurt of zure room toe. Schep daarna ook de verse spinazie door de champignonsaus.

Doe de karbonaadjes terug in de pan met de champignonsaus en laat nog even 3 minuten doorwarmen. Bestrooi eventueel nog met wat fijngehakte peterselie. Klaar ben je!

karbonaadjes in champignonsaus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy