12 x verrukkelijke hoofdgerechten met vlees in de hoofdrol
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F11%2F2_varkenshaas_korstje_pistachenoten.jpg)
Wat ga je dit jaar op tafel zetten met kerst? Soms is het lastig elk jaar weer iets nieuws te bedenken. Daarom: Culy to the rescue. We helpen je maar al te graag aan fijne inspiratie voor het kerstdiner. Hou je van een stukje vlees met de kerstdagen? Dit zijn de beste hoofdgerechten met vlees.
Kook je liever vegetarisch? Dat kan natuurlijk ook. Dit zijn onze favoriete vegetarische hoofdgerechten.
Hoofdgerechten met vlees
Of je nu een mooi en uitgebreid gebraad op tafel wilt zetten of liever voor een simpel hoofdgerecht met vlees gaat, het kan allemaal.
Kerst klein vieren dit jaar? Met deze ideeën maak je het toch feestelijk
1. Geglaceerde beenham met Bourbon
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F12%2F00001_culy_geglaceerde_beenham.jpg)
Als we het hebben over hoofdgerechten met vlees is beenham een echte allemansvriend: eigenlijk iedereen lust het wel. Maar we gaan niet voor een droge hap: een sappige, geglaceerde beenham willen we, met de heerlijke smaken van honing, mosterd, kruidnagel en nootmuskaat. En vooruit, we voegen nog een scheutje Bourbon toe. Omdat het Kerstmis is.
> Naar recept: Geglaceerde beenham met Bourbon
2. Porchetta met rozemarijn, salie en sinaasappelrasp
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F12%2F00007_Culy_Homemade_porchetta_kerst.jpg)
Porchetta is echt een feestmaaltijd, voor een speciale gelegenheid (zoals kerst!). Het lijkt misschien een gehannes, met zo’n grote lap vlees, maar het is echt de moeite waard. En heerlijk mals varkensvlees met een waanzinnig knapperig korstje zal je beloning zijn.
> Naar recept: Porchetta met rozemarijn, salie en sinaasappelrasp
3. Varkenshaas met een korstje van pistachenoten
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F11%2F2_varkenshaas_korstje_pistachenoten.jpg)
Een mooi gebraad op tafel zetten hóeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Neem nou de nederige varkenshaas. Trek ‘m een jasje aan van pistachenoten en het wordt een pièce de résistance. En toch heel makkelijk om te maken.
> Naar recept: Varkenshaas met een korstje van pistachenoten
4. Wildste-zwijnenragú met knoflook & citroengremolata van Jamie Oliver
Dit hoofdgerecht met vlees komt uit het boek Jamie Kookt Italië. Heerlijk om te maken tijdens de koude maanden of om met kerst op tafel te zetten!
> Naar recept: Wildste-zwijnenragú met knoflook & citroengremolata van Jamie Oliver
5. Boterige gebraden kip
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F12%2F00003_gebraden_kip_met_salie_kerst.jpg)
Is er iets lekkerder dan gebraden kip? Dat wordt een lastige. En deze gebraden kip als hoofdgerecht voor kerst met salie, peren en cider is niet alleen heel feestelijk, maar ook ontzéttend lekker. De geur van knoflook, salie en cider én natuurlijk die kip die lekker roostert in je oven… beter wordt het niet.
> Naar recept: Boterige gebraden kip
6. Varkensrollade met appels, cider & gebakken aardappeltjes
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F12%2F2_varkensrollade_kerst.jpg)
Een varkensrollade bevat mooi, mager vlees, is behoorlijk foolproof in de bereiding en… superlekker! Beter wordt het niet als hoofdgerecht met kerst. Wij maken een versie met appels, cider & gebakken aardappeltjes. Allemaal in één braadslee. Daar heb je dus ook nog eens weinig omkijken naar.
> Naar recept: Varkensrollade met appels, cider & gebakken aardappeltjes
7. Makkelijke kalkoen met bruine boter, cranberry & mosterdzaadjes
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F12%2FDSC03003.jpg)
Je hoeft echt geen hele kalkoen te braden om iets feestelijks op tafel te zetten met kerst. Wij hebben hier gekozen voor een mooi stuk kalkoenfilet dat we langzaam garen in de oven. Daar bovenop lepelen we nog wat cranberry-compote en bruine boter et voilà: feestelijkheid troef. Ideaal voor als je kerst dit jaar wat kleiner viert!
> Naar recept: Makkelijke kalkoen met bruine boter, cranberry & mosterdzaadjes
8. Bavette met portsaus en geroosterde sjalotten
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F12%2F2_bavette-met-portsaus-hoofdgerecht-kerstdiner.jpg)
Een ultieme klassieker als hoofdgerecht met kerst. Wij maakten een versie met bavette, maar je kunt ook voor entrecote of biefstuk gaan.
> Naar recept: Bavette met portsaus en geroosterde sjalotten
Niet te moeilijk doen tijdens de feestdagen? Simpele hoofdgerechten voor kerst die weinig werk kosten