Dit Thaise gerecht is vliegensvlug klaar: pad krapow

Culy 5 okt 2018 Recepten

Thailand staat voornamelijk bekend om de heerlijke curry’s en pad thai. Maar sinds kort heeft ook pad krapow onze harten veroverd. Deze vliegensvlugge maaltijd is namelijk in 10 minuten klaar en staat dus zo op tafel na een lange werkdag.

In Thailand wordt dit gerecht voornamelijk gegeten met kip of varkensvlees, maar als je nog rundergehakt hebt liggen kan je het hier ook prima mee maken.

Dit gerecht is vrij pittig. Als je niet zo van pittig houdt, kun je altijd minder chilipepers gebruiken of de zaadjes en zaadlijsten uit de pepers verwijderen. En als je extra tijd over hebt, zou een gebakken ei zeker niet misstaan bij deze snelle maaltijd.

Aan de slag

Laat een wok goed heet worden, voeg de olie toe en doe als deze heet is de chilipepers, sjalot en knoflook in de pan. Bak 1 tot 2 minuten tot alles zacht is en goudbruin, kijk uit dat het niet verbrandt. Voeg het gehakt toe en bak dit in een paar minuten rul.

Voeg de suiker, sojasaus en vissaus toe en bak nog een minuut door. Blus hierna de pan af met de bouillon of water. Wacht tot het vocht wat is verdampt, als het goed is gaat dit vrij snel omdat je wok heel heet is. Voeg de Thaise basilicum toe en roer door het gerecht heen tot deze is geslonken. Serveer met rijst.

Stock pad krapow thai basil chicken

Meer snelle recepten:

Voor 4 personen:

  • 3 tot 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 rode pepers, fijngehakt
  • 3 sjalotten, in dunne ringen
  • 5 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 500 gram kip- of varkensgehakt
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 80-100 ml water of kippenbouillon
  • 1 bos Thaise basilicum
  • Gekookte rijst, om mee te serveren
Reageer op artikel:
Dit Thaise gerecht is vliegensvlug klaar: pad krapow
Sluiten