Supersnelle tomatensalsa

Culy 3 jun 2014 Diner

Soms zijn de meest simpele dingen het lekkerst, zoals bijvoorbeeld deze supersnelle tomatensalsa. Serveer bij stokbrood, als dip voor nacho’s of op geroosterde bruschetta’s. 

Recept: supersnelle tomatensalsa

Snijd de tomaten in zo klein mogelijke blokjes. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de ui en pers de knoflook, en meng met de tomaten.

Ook lekker op stokbrood: Zelf chili-boter maken

Hak ook de peterselie of koriander fijn en voeg toe aan het mengsel. Pers de limoen uit en voeg naar smaak toe. Wil je de salsa extra pittig maken? Hak dan de peper fijn en voeg toe.

Laat 5-10 minuutjes staan en proef. Voeg eventueel extra koriander, peper, zout of limoensap toe.

Must try: Yoghurt als dip of bij hartige gerechten

Tomaten salsa stock

Heerlijk voor bij de tomatensalsa

Tomatensalsa is heerlijk bij een stokbroodje, maar kan je ook perfect als dip gebruiken voor jouw ultieme nachoschotel. Op zoek naar meer lekkere dips om te serveren? Check eens één van deze recepten:

Nooit een recept missen? Meld je aan voor Culy’s Recept van de Dag!

  • 500 gram superrijpe tomaten
  • Flinke bos peterselie of koriander naar smaak
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • Optioneel: halve chilipeper
Reageer op artikel:
Supersnelle tomatensalsa
Sluiten