Hoe maak je pindasaus?

Culy 27 apr 2015 Diner

Pindasaus behoort tot de gerechten die supermakkelijk te maken zijn, maar nog vaak in plastic verpakking in de supermarkt worden gekocht. Zonde, want met dit recept van Rudolph van Veen wil je nooit meer anders. Dus: hoe maak je pindasaus?

Hoewel in de traditionele saus verse pinda’s worden gebruikt, gaan wij voor een recept met pindakaas. Een stuk sneller en zeker niet minder lekker. 

Het recept voor pindasaus

Meng de pindakaas met het water, de sambal, suiker, ketjap en het sap van de limoen in een pan. Breng al roerende aan de kook tot er een gebonden saus ontstaat.

Is de pindasaus te dik? Voeg dan een scheutje extra water toe en roer tot de gewenste consistentie.

De bijbehorende video vind je op de website van 24Kitchen.

Dit vind je misschien ook lekker: 8 hartige gerechten met pindakaas (als avondeten!)

Satesaus pindasaus stock

Heerlijke gerechten met pindasaus

En wat eet je dan bij die overheerlijke pindasaus die je eigenhandig hebt gemaakt? Bijvoorbeeld deze lekkere Indiase kipspiesjes met spicy pindasaus of gado gado springrolls. Klassiekertje maken? Ga dan voor nasi met satésaus en een omeletrolletje of een overheerlijke frietje! Ennuh, wist je dat je ook kan fonduen met pindakaas?

  • 5 eetlepels pindakaas
  • 150 ml water
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1/2 limoen
Reageer op artikel:
Hoe maak je pindasaus?
Sluiten