Redactie
Redactie Recepten 15 sep 2018

Makkelijke steak tartare

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: makkelijke steak tartare met aardappelschijfjes. 

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 10-12 minuten rondom goudbruin en krokant. Breng op smaak met een snuf zout.

Pel en snipper de sjalotten en hak de kappertjes fijn. Meng in een grote kom de rundertartaar met de sjalotten, de kappertjes, de mayonaise, de tomatenketchup en de mosterd en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Zet de steak tartaar tot gebruik in de koelkast.

Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren vijf à zes minuten. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel de eieren. Verdeel de steak tartaar over de borden en garneer met een eitje en de paranoten. Serveer met de aardappelschijfjes.

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Makkelijke steak tartare
Sluiten