Steak tartaar met zwarte zomertruffelcrème

Monique van Loon 21 feb 2014 Diner

Een klassieker: steak tartaar met zwarte zomertruffelcrème. Zorg dat je biefstuk supervers en van goede kwaliteit is, je eieren eieren kakelvers en op kamertemperatuur en zet je favoriete truffelproducten alvast maar klaar.

Snijd de sjalotten en de peterselie fijn. Leg een ring klaar van circa 10 cm in doorsnede.

Doe de biefstuk, sjalotten, zwarte zomertruffelcrème, extra vergine olijfolie en een snufje zout in een kom. Meng dit alles goed door elkaar met je handen.

Vul per bord de ring met het vleesmengsel tot 2 – 3 cm hoog. Haal de ring weg en druk met je duim een klein putje in de bovenkant. Leg heel voorzichtig een eidooier in dit putje, zodat deze mooi blijft liggen.

Besprenkel de steak tartaar met een scheutje zwarte wintertruffel olijfolie, een snufje zout en de fijngesneden peterselie.

Dit recept is afkomstig van Truffeltime.nl. Fan van truffels en alle producten die met dit zwarte goud worden gemaakt? Dan is deze website (mét webshop) een aanrader. Je vindt hier een groot assortiment aan truffelproducten, plus een heleboel lekkere truffelrecepten.

Voor 4 personen:

Reageer op artikel:
Steak tartaar met zwarte zomertruffelcrème
Sluiten