Vis carpaccio

Culy 17 okt 2014 Diner

Bart van Olphen, viskenner van het YouTube-kanaal Barts Fish Tales, heeft een wekelijkse rubriek op Culy: Fishy Friday. Vandaag maakt hij een heerlijk frisse vis carpaccio van harder filet, maar je kunt ook zalm, tonijn of zeebaars gebruiken. Kies uiteraard wel altijd voor duurzaam gevangen vis!

Snij de filet met een fileermes in dunne plakken door voorzichtige horizontaal te snijden (zie het filmpje). Pak een plak vis en leg deze op een stuk plasticfolie dat wel 4 keer zo groot is als de vis.

Vouw de folie om de vis en sla vervolgens met de platte kant van een slagersmes rustig op de vis, zodat de plakken dunner en groter worden. Herhaal dit met alle plakken.

Schik de vis op het bord zodat er een mooie ‘spiegel’ van carpaccio ontstaat. Meng de olijfolie, kruiden, azijn en citroensap en schep dit over de vis carpaccio. Breng op smaak met peper en zout.

Voor 2 personen:

  • 250 gram harder filet (of zalm, tonijn of zeebaars als alternatief)
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte kervel
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1 theelepel rode-wijnazijn
  • Sap van ¼ citroen
  • 2 handen gemengde sla
  • Peper & zeezout
Reageer op artikel:
Vis carpaccio
Sluiten