Culy
Culy Diner 23 okt 2014

Een vegetarische ‘steak tartare’ van tomaat

Dat we dol zijn op steak tartare hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen, en hoewel er – wat ons betreft – niets boven de klassieke variant gaat, raakten we toch erg enthousiast door deze variant gemaakt van… tomaat!

Je kunt dit gerecht serveren als voorgerecht, tijdens de lunch of in mini porties als amuse. Een ideaal hapje voor vegetariërs.

Klik hier voor de bijbehorende video op de website van 24Kitchen.

Kerf een kruisje bij de steelaanzet van de tomaten en dompel ze 20-25 seconden in water dat net tegen de kook aan is. Zet een bak ijswater klaar en schep hier vervolgens de tomaten in. Haal de velletjes eraf en snijd in vier parten. Verwijder de zaadlijsten (handig om in te vriezen voor een toekomstige tomatensaus) en snijd het vruchtvlees in fijne gelijkmatige blokjes.

Pel en snipper de sjalot ragfijn. Pluk en hak de peterselie fijn. Snijd de augurkjes in smalle plakjes. Spoel de kappertjes in een zeef om met koud water en laat uitlekken. Meng nu de sjalot met de peterselie, augurkjes en kappertjes door de tomaat. Breng op smaak met de worcestersaus, tabasco, een beetje zeezout en versgemalen peper uit de molen.

Meng de mosterd en tomatenketchup goed door elkaar en meng dit vervolgens goed door de tomaat. Hak de olijven ragfijn en meng door de olijfolie.

Maak met een mesje voorzichtig een snee in één van de eitjes en trek met je vingers het eitje open. Laat het voorzichtig in een verwarmde koekenpan met olijfolie vallen (voor een extra mooi resultaat gebruik je een klein stekertje) en na ongeveer twee minuten is het eitje klaar. Doe dit ook met de rest, dit kan eventueel tegelijk in de pan.

Verdeel het tomatenmengsel in de ring op borden en druk voorzichtig aan. Leg een gebakken kwarteleitje in het midden en strooi er tuinkers over. Lepel de olijven er rondom en garneer met een beetje geraspte kaas (flakes).

140580.660x372

Bron: 24Kitchen

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Een vegetarische ‘steak tartare’ van tomaat
Sluiten