Redactie
Redactie Diner 23 jul 2013
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: het ultieme gazpacho recept

Een beetje foodie kan niet leven zonder een gazpacho recept in zijn of haar repertoire. En zomerse gazpacho is niet alleen verschrikkelijk lekker, maar ook nog eens heel makkelijk te maken. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig en je soep is zó klaar. Ideaal dus. 

Het is de vraag die ons elke zomer weer bezig houdt: wat moeten we eten met warm weer? Want doorgewinterde foodie of niet, als de mussen van het dak vallen, hebben zelfs wij weinig trek. Gelukkig is daar nog altijd gazpacho: de frisse koude soep die onze smaakpapillen beloont en er áltijd wel in gaat. Zelfs bij 35 graden. Met dit gazpacho recept kom je de hete dagen dus wel door.

Zorg dat je voor gazpacho in ieder geval mooie, sappige tomaten scoort. Die zijn in de zomer op hun best, dus dat komt goed uit. Maak de soep het liefst al even van tevoren, dan kan ‘ie koelen in de koelkast.

Gazpacho maken recept

Het ultieme gazpacho recept

Doe alle ingrediënten (zie hiernaast voor de ingrediëntenlijst) in een blender en blend goed. Voeg op het laatst zout en peper naar smaak toe. Houd je van pittig, voeg dan een fijngesneden rode peper zonder zaadjes toe.

Doe de gazpacho in een schenkkan en zet in de koelkast totdat je ‘m serveert. Om te serveren, giet je de zomerse gazpacho in kleine kommetjes of glaasjes. Experimenteer bijvoorbeeld eens met Martini-glazen. Serveer met focacciabrood. Enjoy!

Ken je salmorejo – het broertje van gazpacho – al? Deze soep lijkt heel erg op gazpacho, maar is sterker van smaak. Ook de textuur is anders: er wordt geen water toegevoegd, maar brood. Dat maakt salmorejo romiger. Lees alles over salmorejo

Kies je favo gazpacho:

Gazpacho recept