Feestdagenvis: gemarineerde gerookte zalm van Bart van Olphen

Zin om een lekker visrecept op tafel te zetten tijdens de kerstdagen? Bart van Olphen helpt je met de lekkerste recepten voor feestdagenvis! Deze gemarineerde gerookte zalm is niet alleen een plaatje op je bord, maar nog makkelijk om te maken ook.

Bart: “Één van de meest snelle maar toch imponerende recepten is om gerookte zalm te marineren. Deze vanuit Italië geïnspireerde methode kost je letterlijk enkele minuten en kleurrijk en smaakvol voorgerecht op. Door het toevoegen van zuur en structuur aan de rooksmaak krijg je een mooi gebalanceerd gerecht.

Door de fluwelen structuur, volle rode kleur en uitzonderlijke smaak vind ik persoonlijk de gerookte wilde sockeye zalm de meest geschikte gerookte variant voor dit feestelijke recept.”

Ook interessant: Bart van Olphen over wilde zalm: het neusje van de zalm

Gerookte zalm voor kerst
Bron: © David Loftus

Gemarineerde gerookte zalm

Haal de gerookte zalm 10-15 minuten voor het serveren uit de verpakking zodat de zalm goed op smaak komt.

Verdeel de plakken zalm over de borden.

Schenk de olijfolie over de zalm en daarna het citroensap. Laat de zalm 5 minuten marineren.

Verdeel de kappertjes, bosui, bieslook, rucola en citroenrasp over de zalm. Maal er zwarte peper over.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Feestdagenvis: gemarineerde gerookte zalm van Bart van Olphen
Sluiten