Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 2 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

25x de lekkerste glutenvrije recepten voor het avondeten

Glutenvrij eten: ook al is het vaak iets waar je niet vrijwillig voor kiest, je avondeten kan nog steeds ontzettend veelzijdig en vooral erg lekker zijn. Wat dat betreft is het aanbod nu een stuk groter dan tien jaar geleden. Het bewijs? Deze glutenvrije recepten voor een onvergetelijk bordje avondeten.

Allen voedzaam, kleurrijk, gevarieerd én glutenvrij. Meer weten over gluten? Lees hier alles over de zin en onzin van glutenvrij eten.

25x de lekkerste glutenvrije recepten voor het avondeten

Vaak wordt als eerst gedacht aan alle lekkere dingen die je niet mag eten – pizza, pasta, brood, taart en meer. Maar inmiddels zijn er een hoop alternatieven waardoor je minder hoeft te missen dan je misschien dacht. Overigens nog even een belangrijk punt: ben je glutenintolerant, dubbelcheck dan of alle ingrediënten wel echt glutenvrij zijn – en dus ook niet gemaakt in de buurt van andere producten met gluten.

Burrito bowl kip en paprika
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Rijst

Niks zo veelzijdig als rijst. Of je nu zin hebt in risotto, in nasi goreng of gewoon een kommetje pandanrijst met van alles ernaast, de keuze is reuze. Let bij een product als sojasaus of ketjap wel op dat je de glutenvrije variant kiest.

groene shakshuka

Glutenvrije eitjes

Voedzaam en gezond: het ei is heus niet alleen een geschikte kandidaat voor een lunch. In je shakshuka, van de bakplaat of in een frittata: we kunnen er geen genoeg van krijgen.

Boekweit

Gelukkig liggen de schappen inmiddels vol met graanvervangers. Een hele fijne vervanger van alle granen is bijvoorbeeld boekweit, waar je pannenkoeken mee kunt bakken en waar de overheerlijke sobanoedels van gemaakt zijn. Niet heel gek dat je boekweit tegenwoordig volop terugziet op het menu van menig restaurant.

Zomerse ovenschotel met krieltjes, zalm en tomaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Aardappelen

Ook (zoete) aardappelen zijn glutenvrij, wat natuurlijk meteen een hoop recepten biedt. Omzeil dan even de gepaneerde varianten en kies voor een van deze favorieten, dan zit je in ieder geval goed.

Socca pannenkoeken van kikkererwtenmeel
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Nog meer lekkere glutenvrije recepten

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. We krijgen bijvoorbeeld geen genoeg van polenta, van een rijkgevulde salade, troostrijke soepen, of een gerecht met wat voor soort bonen of peulen dan ook. Hierbij dan ook nog even wat favorieten:

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.