Luchtige boekweitpannenkoeken

Culy 3 mei 2015 Ontbijt

Een smakelijke variant op de klassieke American pancakes zijn deze luchtige boekweitpannenkoeken van Renée Kemps. Lekker voor tijdens het zondagsontbijt. 

Splits de eieren en klop de eiwitten luchtig in een brandschone kom.  Meng de eidooiers met de honing en klop tot luchtig en bleek.  Voeg de rest van de ingrediënten (behalve de kokosolie en het eiwit) hier aan toe en mix. Spatel voorzichtig de eiwitten er doorheen.

Nu kunnen ingrediënten naar keuze worden toegevoegd: chocoladestukjes, fruit en kruiden.  Verwarm een koekenpan voor met een klontje kokosolie. Gebruik per pannenkoekje ongeveer 60 milliliter beslag (1/4 cup) en giet het beslag in de pan. Bak aan beide kanten tot goudgeel.

Stapel op en serveer met een gewenste topping.

pancake4

Voor 2 personen:

  • 2 eieren
  • 100 gram boekweitbloem
  • 240 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel kaneel (optioneel)
  • 1 eetlepel vanille pasta (of extract)
  • Snufje zout
  • Kokosolie om in te bakken
Reageer op artikel:
Luchtige boekweitpannenkoeken
Sluiten