Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 20 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: salade met gegrilde bloemkool, kikkererwten, ei & groene harissa

Wie zegt dat salades saai zijn, heeft duidelijk nog nooit van deze maaltijdsalade geproefd. Met perfect crunchy bloemkoolroosjes, knapperig gegrilde kikkererwten, tomaat, ei, tahini en groene harissadressing waan je je heel even in de saladehemel.

Dit gerecht is geïnspireerd op een recept van kookgod Ottolenghi. Om onze eigen twist eraan te geven, bedachten we een simpele dressing op basis van groene harissa. Heb je niet veel tijd en wil je de groene harissa liever overslaan? Vervang deze dan door een scheutje olijfolie en een handje verse koriander en/of peterselie.

Veel werk is dit trouwens écht niet. Zodra je de bloemkoolroosjes samen met de kikkererwten onder de grill hebt gezet, is er ruim voldoende tijd om de eitjes te koken, de tomaten te snijden en de dressing te maken. Easy like that!

> Lees ook: Hoe herken je goede tahin?

salade met gegrilde bloemkool en kikkererwten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Salade met gegrilde bloemkool en kikkererwten

Zet de oven op de grillstand en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de bloemkoolroosjes en de uitgelekte kikkererwten over het bakpapier. Druppel er een scheutje olijfolie over en voeg er een flinke snuf zeezout & peper aan toe. Hussel door elkaar.

Zet 15 à 20 minuten onder de grill (of tot de bloemkool lichtjes bruin kleurt en crispy wordt).

Gebruik de tijd dat de bloemkool in de oven zit om de eitjes te koken, de tomaten in blokjes te snijden en de groene harissadressing te maken.

Doe voor de harissadressing alle ingrediënten in een blender en blijf scheutjes olijfolie toevoegen tot je een consistentie hebt die niet te vast en niet te lopend is.

Schep de kikkererwten en de bloemkool nu op een schaal en voeg er de blokjes tomaat aan toe.

Verdeel de gekookte eitjes losjes in stukjes (met een vork) en voeg ze bij de salade. Druppel er met een eetlepel de tahini over en verdeel tot slot een paar theelepels van de groene harissa over het geheel.

salade met gegrilde bloemkool en kikkererwten in weekmenu
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lekkere maaltijdsalades?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.