Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 13 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: frittata met boerenkool en spekjes

Boerenkool met spekjes: een topcombi voor een stamppotje, maar ook heel lekker als frittata! Deze frittata met boerenkool en spekjes is een ode aan ons geliefde stamppotje boerenkool. En bovendien een ideale manier om kliekjes op te maken.

Heb je nog een paar handen boerenkool over? Stop ze in deze frittata. Lekker met spekjes, maar je kunt er natuurlijk ook in stukjes gesneden rookworst aan toevoegen.

Houd er voor dit recept rekening mee dat je een koekenpan gebruikt die oven-proof is.

Frittata met boerenkool
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Frittata met boerenkool en spekjes

Zet de grillstand van je oven aan.

Pak er een koekenpan met een doorsnede van ongeveer 25 centimeter bij die in de oven kan.

Bak de spekjes helemaal uit tot ze mooi krokant zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Giet een deel van het achtergebleven spekvet in een kommetje en laat ongeveer een eetlepel in de pan. Bak daarin de lente-ui met een snuf gedroogde chili een minuutje aan.

Doe de boerenkool erbij en laat bakken tot de boerenkool zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg eventueel wat van het achtergehouden spekvet toe als dat nodig is.

Roer ondertussen in een grote kom de eieren los met de geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper.

Zet het vuur onder de pan op medium-laag en giet het eimengsel in de pan. Roer ongeveer een minuut lang door tot alle ingrediënten goed verdeeld zijn. Laat de frittata daarna twee minuten bakken. Giet een beetje olijfolie aan de randen van de frittata. Zet de pan vervolgens onder de hete grill van de oven en laat in 2 tot 5 minuten bakken, tot de frittata met boerenkool gaar en goudbruin is.

Snijd in punten en eet ze lekker op bij een salade.

Frittata met boerenkool
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.