Diner 22 feb 2019 Lai-Wah Chong

Lekker vegetarisch: groene curry met sobanoedels

Vandaag op het menu voor een dagje vegetarisch: een groene curry met veel groenten en sobanoedels.

Groene curry met sobanoedels

Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal is een minuut of vier in kokend water voldoende.
Rooster de cashewnoten kort in een droge pan. Hak ze eventueel grof.

Zet een wok op hoog vuur en verhit er wat olie in. Voeg de groenten toe aan de hete wok en roerbak een aantal minuten. Voeg de currypasta toe en laat deze een minuut meebakken. Voeg dan de kokosmelk, de sojasaus en eventueel de vissaus toe. Laat het geheel zeker vijf minuten op zacht vuur zachtjes koken.

Serveer de curry met de sobanoedels en bestrooi met de geroosterde cashewnoten.

Donderdag Veggiedag: groene curry met sobanoedels

Voor 2 personen:

  • Olie, om in te bakken
  • 2 tot 3 eetlepels groene currypasta
  • 180 gram sobanoedels
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 400 gram groenten (wij kozen voor paksoi, wortel, komkommer en shiitake)
  • Handvol cashewnoten
  • Optioneel: 1 eetlepel vissaus (hierdoor is de curry niet meer veggie)
Reageer op artikel:
Lekker vegetarisch: groene curry met sobanoedels
Sluiten