Redactie
Redactie Diner 31 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Mexicaanse boekweittortilla’s

Deze tortilla’s van Veggieverriemuch zijn de perfecte partner in crime bij de borrel. Je maakt ze met boekweit- en kikkererwtenmeel (even zoeken bij de toko, super of biowinkel) en eenmaal gebakken top je ze met zo’n beetje alles wat je lekker vindt. Vandaag een Mexicaanse topping van ricotta, zwarte bonen, tomaat en koriander. 

Mix alle ingrediënten voor het beslag in een hoge mengkom zonder de ui tot een glad beslag. Snijd de ui heel fijn en voeg toe aan het beslag.

Verhit een klein beetje roomboter in de pan (dit is niet persé nodig als je een goed pan hebt, er zit ook al een beetje olie in het beslag) en bak hierin de pannenkoekjes goudbruin.

Snijd de ui in ringen, de tomaat in halve plakjes. Hak de koriander grof en rode peper fijn. Mix de laatste met olijfolie en zout, en verwarm de bonen in een pannetje.

Verdeel een beetje ricotta over de pannenkoekjes. Top met de zwarte bonen, tomaten, rode ui, koriander en peper & zout naar smaak. Schep er een theelepel van de pittige olijfolie met rode peper overheen en eet smakelijk!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.