Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 3 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: aardappelsalade à la Ottolenghi (met tomaten, chili en pompoenpitjes)

Als er íémand is die weet hoe je van een vegetarisch maaltje een spannend festijn vol smaken en texturen moet maken, dan is het Ottolenghi wel. Toen we laatst een recept voor aardappelsalade tegenkwamen (in één van zijn colums voor The Guardian), wisten we al: dit wordt weer zo’n toprecept.

Het bleek een aardappelsalade met geroosterde kerstomaatjes, chili, bosui en sticky pompoenpitjes. Die ingrediënten worden onder meer op smaak gebracht met sinaasappel, komijn en limoen. Laat je trouwens niet misleiden door de lange receptenlijst, want dat valt heel erg mee. Sterker nog: heel veel van die dingen heb je gewoon in huis.

Aardappelsalade à la Ottolenghi
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Aardappelsalade à la Ottolenghi

Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Mix alle ingrediënten voor de pompoenzaadjes in een kom en spreid ze uit op de bakplaat. Bak 16 minuten maar open de oven af en toe om de ingrediënten om te roeren.

Draai de oven naar de hoogste grill stand. Doe de tomaten en de chilipepers in een ovenschaal en grill voor 16 minuten. Je wil dat de ingrediënten hier en daar een zwart kleurtje hebben. Laat afkoelen.

Doe de aardappelen in een grote kookpan en bedek met koud water. Breng aan de kook. Voeg een royale hoeveelheid zout toe. Draai het vuur naar medium en laat 8 minuten koken (of tot de aardappelen bijna gaar zijn). Giet en dep de aardappelen af, doe de aardappelen opnieuw in de pan en voeg olijfolie, limoensap en 1/8 theelepel zout toe.

Hak de afgekoelde chilipepers en de tomaten grof, doe ze in een mengkom en voeg de andere ingrediënten voor de salsa toe.

Voeg de salsa toe aan de aardappelen. Spreid alle ingrediënten uit op een schaal en maak af met de bosui, een royale scheut olijfolie, wat grof zeezout en de pompoenpitjes.

Aardappelsalade à la Ottolenghi
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer van Ottolenghi?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.