Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 24 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Nasi goreng met garnalen en paksoi van sterrenchef Syrco Bakker

Lekker koken in amper 20 minuten? Laat dat maar aan topchefs over! In het gloednieuwe programma ‘Klaar in 20 minuten’ van kookzender njam! koken topchefs hun favoriete eenvoudig kost. Zoals de nasi goreng met paksoi en grijze garnalen van tweesterrenchef Syrco Bakker, waarvan wij het recept mogen delen.

In ‘Klaar in 20 minuten’ komen zowel Vlaamse als Nederlandse topchefs demonstreren hoe zij simpele maaltijden met weinig ingrediënten omvormen tot een lekker gerecht. Naast de nasi goreng van Syrco Bakker (van restaurant Pure C) zullen ook onder meer Michiel van der Eerde (van BAUT) en Dominique Persoone aan bod komen in het programma.

Met deze Indonesische nasi met garnalen uit Zeebrugge brengt Syrco Bakker een ode aan zijn roots én aan zijn woonplaats.

nasi goreng van Syrco Bakker
Bron: njam!

De nasi goreng van Syrco Bakker

Spoel de rijst en kook hem gaar in 300 gram water (in +- 10 minuten).

Maak ondertussen de boemboe (chilimarinade) of gebruik kant-en-klare boemboe (te koop in de Aziatische supermarkt). Doe alle ingrediënten (behalve de limoen) samen in een steelpannetje en verwarm zachtjes op het vuur gedurende 10 minuten. Verfris vervolgens met het sap en de zeste van de limoen.

Snijd de enoki champignons, de paksoi en de broccoli in stukjes. Hak de koriander en de lente-ui.

Giet de rijst af en spreid hem uit op een ovenplaat zodat het overtollige vocht kan verdampen en de rijst kan uitstomen.

Snipper de rode ui fijn en pers de knoflook. Fruit ze aan in een scheutje olie op hoog vuur. Voeg vervolgens de broccoli, de paksoi, de taugé en de enoki toe. Doe daarna de rijst, boemboe naar smaak (4 à 5 eetlepels), lente-ui, koriander en garnalen erbij. Laat nog een minuutje roerbakken op hoog vuur alvorens te serveren.

Syrco Bakker met zijn nasi goreng
Bron: njam!
Bekijk Klaar in 20 minuten op njam! van maandag tot en met donderdag: elke dag een aflevering om 17:30, 20:40 en 23:00 uur. 

Meer rijstgerechten?