Culy Homemade: shakshuka van de bakplaat

Klinken de woorden ‘groot gezin’, ‘drukke dagen’ en ‘weinig tijd’ jou bekend in de oren? Dan is dit recept voor jou. Deze shakshuka van de bakplaat lust íédereen en de oven doet bijna al het werk. Thank us later.

Het enige waar je even goed op moet letten is dat je een bakplaat met opstaande rand gebruikt, zo’n sheet pan. Jamie Oliver heeft hele handige op de markt gebracht die je gewoon online kunt bestellen, mocht je nog op zoek zijn naar een goed exemplaar.

Wil je dit gerecht nog wat uitbreiden? Serveer er dan warm flatbread en wat hummus bij.

> Lees ook: 6 x de lekkerste recepten voor zelfgemaakte hummus

shakshuka van de bakplaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de shakshuka van de bakplaat

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Neem er een bakplaat met opstaande rand bij en doe daarin de kerstomaatjes, aardappelschijfjes, paprika en de witte ui. Besprenkel met olijfolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, zout, peper en de chiliflakes en schep door elkaar.

Zet in het midden van de oven en bak 35 à 40 minuten tot de groenten zacht zijn en een gouden randje krijgen. Schep halverwege even om.

Haal uit de oven en verdeel de helft van de tomatensaus over de groenten. Maak met de achterkant van een grote lepel 8 kuiltjes in de saus en breek één ei boven elk van de kuiltjes. Verdeel de andere helft van de saus rond de eieren en de groenten. Brokkel de fetakaas eroverheen.

Laat nog 20 minuten bakken tot de eiwitten zijn gestold. Werk af met peterselie of koriander, wat extra peper en zout en serveer onmiddellijk.

shakshuka van de bakplaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer makkelijke recepten van de bakplaat?

Wat eten we vandaag?

Ontvang dagelijks de lekkerste inspiratie in je inbox

Reageer op artikel:
Culy Homemade: shakshuka van de bakplaat
Sluiten