Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 20 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: vega traybake van zoete aardappel, halloumi en frisse yoghurtsaus

Geloof ons: makkelijker dan dit wordt het niet. Deze gekruide traybake van zoete aardappel, paprika, halloumi en een frisse yoghurtsaus is perfect voor die dagen dat je eigenlijk niet zo’n zin hebt om te koken. Want op die dagen vullen we de bakplaat met ingrediënten en laten we de oven het werk doen.

Yes! Weer een vega traybake. Deze keer met halloumi, die lekkere Griekse kaas waar wij dol op zijn. Gelukkig is halloumi nu veelal gewoon in de supermarkt te koop. Kan je het niet vinden? Kijk dan eens bij de Turkse supermarkt of online.

Ideaal toch; de oven die al het werk doet? Nou ja voor zo’n 90% dan. Het enige wat je zelf nog moet doen (naast het snijden van de ingrediënten) is de yoghurtsaus in elkaar flansen. Maar geen zorgen, dat is zo gepiept. Dat is een een kwestie van ingrediënten in de kom en mengen maar.

Traybake zoete aardappel
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je deze vega traybake met zoete aardappel en halloumi

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Meng in een kom de olie, knoflook, komijnzaad en oregano. Zet de marinade opzij en ga verder met de traybake.

Voeg de zoete aardappel, halloumi, courgette, paprika’s, en uien toe aan een bakplaat. Giet de marinade er overheen en hussel goed door elkaar.

Schuif de traybake in de oven en verwarm gedurende 30 minuten. Prik in de zoete aardappel om te kijken of de ingrediënten gaar zijn, die heeft namelijk de langste gaartijd. Zo niet, geef de traybake dan nog 5 à 10 minuten langer in de oven.

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de yoghurtsaus in een kom. Zet de yoghurtsaus in de koelkast, zodat ‘ie lekker koud blijft.

Haal de bakplaat uit de oven. Bestrooi de traybake met granaatappelpitjes, munt en koriander.

Schik de halloumi en de groenten op de borden. Druppel nog even wat van de frisse yoghurtsaus over de traybake, of serveer ernaast in een bakje.

Traybake zoete aardappel
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer recepten van de bakplaat

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.