De lekkerste combinaties voor hartige pannenkoeken

Een pannenkoek met stroop, crêpes met Nutella en American pancakes met maple syrup. We weten inmiddels wel hoe lekker pannenkoeken met zoet beleg zijn, maar hartig zijn ze ook niet te versmaden. Daarom: een ode aan de hartige pannenkoek met onze favoriete combo’s. 

Klik hier voor een overzicht van onze favoriete pannenkoekrecepten. Denk van tevoren na over welk soort je gebruikt, want niet elke vulling gaat even goed samen met elke pannenkoek. Wij geven de voorkeur aan crêpes en de Japanse Okonomiyaki.

1. Met zalm en crème fraîche

Eventueel lekker met extra tuinkers of dille.

pannenkoeken stock6

2. Met geitenkaas en biet

Snijd gekookte bietjes in stukjes en beleg een pannenkoek ermee. Breng op smaak met peper en zout, verkruimel er geitenkaas over en eventueel nog een beetje peterselie of basilicum.

3. Gebakken ei en paddenstoelen

Klik hier voor het recept. Vervang de ham voor gebakken champignons.

pannenkoeken stock4

4. Met zoete aardappelpuree, geitenkaas en walnoten

Pof een zoete aardappel, stamp fijn en besmeer een pannenkoek (geen crêpe, die zijn niet stevig genoeg) met laagje. Breng op smaak met peper en zout, verkruimel er geitenkaas over en bestrooi met wat walnoten.

5. Gevuld met paddenstoelen en gehakt uit de oven

Fruit een ui met een teen knoflook en een handje peterselie. Voeg vervolgens een doosje champignons toe samen met een beetje gehakt en bak gaar.

Vul de pannenkoeken met het mengsel, rol op en top met geraspte kaas. Bak nog even in de oven.

pannenkoeken stock3

6. Bánh xèo, Vietnamese pannenkoeken

Deze Vietnamese pannenkoeken zijn ook zeker de moeite waard. Je leest er hier meer over.

7. Met spinazie, feta en pijnboompitjes

Fruit een ui en bak een paar handjes bladspinazie mee. Laat even uitlekken, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat, en meng er feta en geroosterde pijnboompitjes door. Vul een paar pannenkoeken naar keuze met het mengsel en serveer direct.

pannenkoeken stock

8. Zongedroogde tomaatjes, buffelmozzarella en basilicum

Gebruik hiervoor een bol verse buffelmozzarella en breng op smaak met peper, zout en goede olijfolie. Vul de pannenkoeken met plakjes mozzarella, zongedroogde tomaatjes en veel verse basilicum. Voeg eventueel een beetje rucola toe.

Handig: een pannenkoekenpan

Met een pannenkoekenpan krijg je het allermooiste bakresultaat. Deze pannen hebben een dunne bodem en worden dus snel heet, waardoor je steeds een perfecte pannenkoek uit de pan tovert.

Reageer op artikel:
De lekkerste combinaties voor hartige pannenkoeken
Sluiten