Redactie
Redactie Dessertrecepten 30 aug 2013
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: klassieke Franse crêpes als ode aan Julia Child

Julia Child blijft onze grote culinaire heldin, ook al is ze er al even niet meer. Met deze klassieke Franse crepes eren we l’Américain à Paris. Het recept komt uit haar wereldberoemde kookboek Mastering the Art of French Cooking.

Zie de ingrediëntenlijst hiernaast.

Doe het water, melk, eieren en zout in een kom en en meng goed met een garde. Voeg langzaam de bloem toe en klop/roer even goed door. Het mengsel moet mooi geblend zijn, maar het is niet erg als er nog een paar piepkleine klontjes bloem inzitten. Het beslag is dunner dan normaal pannenkoekenbeslag, en veel dunner dan Amerikaanse pancake beslag, maar dat is juist goed. Het beste is om het beslag even een uurtje afgedekt in de koelkast te zetten voordat je gaat bakken.

Zet een crêpe-pan met anti-aanbaklaag op medium vuur. Een koekenpan met een dunne bodem kan ook, als hij maar een goede anti-aanbaklaag heeft. Smelt een klontje boter in de pan, of nog beter: doe zachte boter in een kommetje, neem een (siliconen) bakkwastje en kwast de bodem van de pan licht in. Boter is superbelangrijk; zowel voor de smaak als bij het bakken.

Als de pan goed heet is en de boter gesmolten, giet je met een soeplepel een beetje beslag in de pan. Haal de pan van het vuur en swirl het beslag rond in de pan, zodat je een dunne crêpe krijgt. Zet terug op het vuur en bak ongeveer 60 seconden aan één zijde gaar. Keer de crêpe met een of twee platte spatels om, of gooi ‘m in de lucht als een echte pro. Bak de andere kant nog 30 tot 60 seconden verder tot net gaar, maar zeker niet bruin.

Leg de crêpe op een (liefst even voorverwarmd) bord, bestrooi met kristalsuiker en vouw in vieren. Serveer met je favoriete topping, zoals stroop, bosbessen of rood fruit.

2522e72607e611e382ea22000aeb0b83_7

Kijk zeker ook even deze geweldige video’s van Julia Child:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.