Emma Bering
Emma Bering Recepten 4 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Aardappelpannenkoekjes met feta van Nigel Slater

Deze aardappelpannenkoekjes met feta komen uit het Culinair Winterdagboek van Nigel Slater. De beroemde kookboekenauteur en programmamaker neemt je dag voor dag mee door zijn kookplanning. Met heel veel inspiratie voor lekkere gerechten en recepten! Dit recept is te gek voor een doordeweeksedag, maar ook lekker feestelijk voor tijdens de feestdagen.

Wij mogen het recept voor aardappelpannenkoekjes met feta met je delen.

Nigel: “Ronde, platte koekjes, ter grootte van een volkorenbiscuit – een mix van geraspte aardappel, dille en schilfers zoute feta om bij plakken koude gebraden gans of rundvlees te eten.

De koekjes zijn voedzaam genoeg om ze als vegetarisch hoofdgerecht te serveren, reken er in dat geval twee of drie per persoon, maar ze zouden ook lekker zijn bij een bord rodekool, ingemaakt met specerijen. Ik keer mijn koekjes pas om als de onderkant licht krokant is.”

aardappelpannenkoekjes van Nigel Slater

Aardappelpannenkoekjes met feta

Schil de aardappels, schrap de wortels en rasp beide groenten grof. Gebruik als u ze in een keukenmachine raspt de grove rasp. Verhit de olie in een koekenpan, voeg de geraspte groenten toe en bak ze zes tot acht minuten, tot ze gaar beginnen te worden.

Klop in een kom de eieren licht met een vork, zodat dooiers en witten net gemengd zijn en meng de gare groenten in de kom met de eieren. Verkruimel de feta over het mengsel en schep het om met de gehakte dille en wat zwarte peper.

Verhit de olie in een koekenpan, verdeel het groentemengsel in zes koekjes van eenzelfde doorsnee als volkorenbiscuits. Druk ze met een pannenkoekmes of de bolle kant van een lepel plat en bak ze tot ze bleekbruin zijn. Keer elk koekje voorzichtig om en bak de andere kant rustig bruin. Haal de koekjes met een pannenkoekmes of visschep uit de pan, laat ze kort op keukenpapier uitlekken en dien ze op.

Nigel Slater Winterdagboek

Culinair Winterdagboek van Nigel Slater (Fontaine Uitgevers) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 29,99 euro. 

Meer van Nigel Slater:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.