Redactie
Redactie Dessertrecepten 1 apr 2013
Leestijd: 1 minuut

Zó maak je de allerbeste American pancakes

Luchtig, romig en vol van smaak.. De perfecte American pancake ligt om de hoek, en het perfecte recept? Die is afkomstig van Martha Stewart.

Een tip van de expert: de sleutel tot succes is het niet te lang kloppen van het beslag. Sterker nog, klontjes zijn een goed teken! Daarnaast wordt in dit recept gebruik gemaakt van karnemelk, wat zorgt voor een extra fluffy effect.

American pancakes

Pannenkoeken maken? Dit moet je weten (de beste recepten en tips)

Zo maak je de American pancakes

Verwarm een pan met dikke bodem of teppanyaki plaat op middelhoog vuur.

Meng de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en suiker in een middelgrote kom. Voeg de eieren toe samen met de karnemelk, vier eetlepels boter en meng goed. Het beslag moet kleine tot middelgrote klontjes hebben.

Verwarm je oven op 85 graden. Giet de resterende boter in de pan zodat er een dun laagje in ligt. Bak de pannenkoekjes in porties van ieder ongeveer 120 milliliter (1/2 cup) beslag en bak ze vijf centimeter van elkaar vandaan. Na ongeveer twee en een halve minuut zullen er bubbeltjes zijn ontstaan en zijn de zijkantjes droog.

Keer de pannenkoekjes om en bak totdat beide kanten goudbruin zijn, gedurende nog één minuut. Herhaal met het resterende beslag.

Houd de gebakken pannenkoekjes warm in de oven.

Meer lekkere pancakes om te bakken:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.