Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 26 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Basics: zelf Britse crumpets maken (heerlijk met boter & jam!)

Ontbijten in Britse stijl? Dat doe je met zelfgemaakte crumpets. Dat zijn superluchtige pannenkoekjes met tal van gaatjes. Extra lekker met een klontje smeltende boter. In Nederland zijn ze moeilijk verkrijgbaar, maar je kunt ze heel goed zelf maken met dit recept.

Om te allerzachtste crumpets te krijgen, is het belangrijk dat je het beslag zo lang mogelijk laat rijzen. Dat vergt wat tijd, maar gelukkig is dat het meer dan waard.

Ook kun je deze pannenkoekjes goed invriezen. Zo kun je ze ook in bulk maken en invriezen, zodat je iedere ochtend vroeg kunt genieten van warme crumpets. Even opwarmen de broodrooster of magnetron, en je ontbijtje is klaar.

Crumpets vs. English muffins: wat zijn de verschillen?

Crumpets
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Crumpets: recept

  1. Meng de bloem, gist, suiker en zout in een grote kom. Voeg daarna geleidelijk de lauwwarme melk en het lauwwarme water toe terwijl je blijft roeren tot een glad beslag. Voeg als laatst de olie toe aan het beslag en roer goed door.
  2. Bedek de kom met een schone theedoek en laat het beslag op een warme plaats rijzen gedurende 1-2 uur, of tot het volume verdubbeld is en je bubbels ziet aan het oppervlak.
  3. Verhit boter op middelhoog vuur in een koekenpan. Zet de (ronde) vormpjes in de pan en schep met een soeplepel de crumpets in de pan. Geen vormpje? Zorg dan dat de crumpets een diameter van 8 centimeter hebben.
  4. Bak de crumpets 5 minuten, of tot er bubbels op het oppervlak verschijnen en de onderkant goudbruin is. Keer de crumpets om en bak ze aan de andere kant nog eens 3 minuten. Doe dit voorzichtig, zodat ze niet in inzakken, en mooi luchtig blijven.
  5. Haal de crumpets uit de pan en vet opnieuw in met een klontje boter voor de volgende ronde.
  6. Serveer de crumpets warm met boter en jam. Ook lekker met honing!
Crumpets
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer leuker ontbijtrecepten uit de rest van de wereld:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.