Hartige Koreaanse pannenkoekjes met courgette

Culy 20 mei 2016 Recepten

Sesu van de blog SESU chops deelt met ons haar recept voor hartige Koreaanse courgette pannenkoekjes, oftewel hobak jeon. Een heerlijke snack!

Begin met de dipsaus. Meng alle ingrediënten door elkaar en zet apart.

Zet een koekenpan op hoog vuur. Voeg een scheut zonnebloemolie toe en laat goed heet worden.

Doe de bloem met wat zout in een grote kom. Kluts in een klein kommetje het ei en de doenjang los. Voeg koud water en het geklutste ei aan de bloem toe en roer met een garde goed door. Voeg de julienne gesneden courgette toe. Voeg versgemalen peper toe. Het beslag dient vrij dik te zijn.

Lepel met behulp van twee eetlepels beslag uit de kom en leg vier a vijf hoopjes in de koekenpan. Draai het vuur middelhoog en bak in 3 minuten goudbruin. Draai om en bak de andere kant goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak de rest van de pannenkoekjes.

Serveer de pannenkoekjes op een groot bord (of een schaal) met de dipsaus erbij. Warm vind ik ze het lekkerst, maar koud kan ook.

Koreaanse pannenkoekjes

Voor 10 kleine pannenkoekjes:

  • 1 courgette, julienne gesneden (in dunne reepjes)
  • 85 gram bloem
  • Snuf zout
  • 1 ei
  • 1 theelepel doenjang (sojapasta, te koop bij de toko)
  • 100 milliliter koud water
  • Versgemalen peper
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Voor de dipsaus:

  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepel sojasaus
  • 3 eetlepel zwarte azijn
  • 1 eetlepel water
  • Optioneel: fijngehakte rode chili
  • 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
Reageer op artikel:
Hartige Koreaanse pannenkoekjes met courgette
Sluiten