Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 3 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: ovenschotel van gehaktballen in tomatensaus (meatball bake)

Wij durven stellen dat we een nieuw favoriet ovengerecht hebben. Deze ovenschotel van gehaktballen in tomatensaus bevat namelijk de lekkerste gehaktballen die we in tijden hebben gehad, zonder overdrijven.

Een licht pittige, rokerige tomatensaus, verse buffelmozzarella en waanzinnig lekkere gehaktballen: het leven kan mooi zijn.

We zeiden al dat de tomatensaus een beetje rokerig is. Dat komt door een theelepeltje gerookt paprikapoeder (pimentón noemen ze dat in Spanje), wat meteen veel smaak geeft. Het geheim van de gehaktballen zit ‘m dan weer in de gemalen Parmezaan die we mengen met het gehakt. Snap je nu waarom dit zo’n een toprecept is?

Alles over pimentón (gerookt paprikapoeder)

meatball bake
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Ovenschotel van gehaktballen in tomatensaus

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met een laagje olijfolie.
  2. Doe alle ingrediënten voor de gehaktballen in een kom en kneed goed door. Rol er 12 gehaktballen van (met ongeveer de grootte van een bitterbal) en schik ze in de ovenschaal.
  3. Zet de gehaktballen 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Maak ondertussen de saus. Bak hiervoor de ui en de rode peper aan in een laag olijfolie, tot de ui glazig wordt. Voeg er de kerstomaten en de hele tomaten uit blik aan toe en roer goed. Schenk er de rode wijn bij en laat inkoken tot de alcohol verdampt is.
  5. Knijp een beetje citroensap uit de halve citroen en snijd de citroen daarna in schijfjes. Voeg de schijfjes samen met de takjes oregano toe aan de pan.
  6. Werk af met de gerookte paprika en een snuf suiker en voeg zout en peper toe naar smaak.
  7. Zijn de gehaktballen klaar? Haal ze uit de oven maar laat de oven aanstaan. Vis de schijfjes citroen en de takjes oregano uit de saus en schenk de saus bij de gehaktballen. Schik er de reepjes mozzarella tussen en werk af met extra zwarte peper.
  8. Zet nog eens 10 minuten in de (op 200 graden) warme oven. Serveer onmiddellijk.
Ovenschotel met gehaktballen in tomatensaus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.