Redactie
Redactie Inspiratie 4 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Okonomiyaki: heerlijke hartige Japanse pannenkoeken

Mocht je van dit Japanse gerecht nog nooit gehoord hebben, dan wordt het de hoogste tijd om daar verandering in de brengen, vinden wij! Met okonomiyaki kan je namelijk heerlijk variëren én het is goed thuis te maken. Wél eerst even langs de toko!

Okonomiyaki (o-ko-no-mi-ya-ki… ja we hebben hem!) is een Japanse hartige pannenkoek die met verschillende soorten groenten, vlees of vis kan worden gemaakt. Het perfecte gerecht dus als je een koelkast vol left overs hebt.

Okonomiyaki
Unsplash

Voordat je met de pannenkoekjes aan de slag kan moet je wel even langs de (online) toko of Japanse supermarkt om je voorraadkast aan te vullen. Welke – verse –  ingrediënten je verder kiest is helemaal aan jou. ‘Okonomi’ betekent namelijk: ‘zoals jij het lekker vindt’. Hierbij een aantal suggesties voor fijne combinaties:

– Garnalen, maïs en bosui
– Rundvlees, gegrilde uien en kimchi
– Varkensvlees, erwtjes en taugé
– Een combinatie van zeevruchten, zoals: octopus, garnalen en inktvis

Recepten

Een lekker recept vonden we op Thekitchn.com. Ben jij op zoek naar een recept dat meer is aangepast op de Nederlandse supermarkten? Kijk dan eens naar dit recept van 24kitchen.nl. Dit is een compleet recept met vulling en zelfgemaakte okonomiyaki saus! Een recept met een nog kortere ingrediëntenlijst vind je hier.

Waar te eten?

In Japan eet je okonomiyaki zo ongeveer op elke hoek van de straat, maar in Nederland is het gerecht veel moeilijker te verkrijgen. Toch vonden we een restaurant in de Amsterdamse Jordaan waar okonomiyaki vers – op de bakplaat! – wordt bereid: Japanese Pancake World.

Daarnaast kun je het ook eten bij Taka’s op het Waterlooplein. Onlangs opende ook FG Okonomiyaki Bar in Rotterdam, van 2-sterrenchef François Geurds.

Okonomiyaki
Unsplash

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.