De allerlekkerste chocoladetruffels met koekjes-roomkaasvulling

Deze goddelijke chocoladetruffels met koekjes-roomkaasvulling maakte Miljuschka Witzenhausen voor ons. Wat een verwennerij, en zo simpel om te maken – met maar 5 ingrediënten!

Meng de fijngemalen jodenkoeken met de roomkaas tot een glad mengsel. Rol er balletjes van en zet deze 30 minuten in de koelkast.

Meng de gesmolten chocolade met de olie. Dip de balletjes erin (dit gaat handig met een prikker of een vork). Leg op een bord met wat bakpapier erop. Bestrooi de chocoladetruffels met de het stroopwafelkruim als de chocoladelaag nog ‘nat’ is. Zet nog 30 minuten in koelkast. En dan… genieten maar!

Tip: mocht het je lukken om ze niet allemaal in één keer op te eten, bewaar de overgebleven truffels dan in de koelkast.

Chocoladetruffels van Miljuschka0001Chocoladetruffels van Miljuschka0003