Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 27 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

19x makkelijke recepten om indruk mee te maken tijdens een eerste date

Waag je de stap om je date voor ‘t eerst bij je thuis uit te nodigen; dan is er werk aan de winkel. Het doel? Indruk maken. Het middel? Een recept dat weinig moeite kost om uit te voeren, onmogelijk kan mislukken én waarvan je date uiteraard steil achterover slaat. De redding is nabij: met deze recepten kan je niets gebeuren.

Op de rest van de date hebben wij geen invloed.

19x moeiteloze recepten voor een onvergetelijke eerste date

Je stresslevel gaat omhoog en je focus misschien enigszins omlaag, dus we zijn voor dit moment afhankelijk van korte en duidelijke receptuur. Ook belangrijk: je wil je aandacht niet hoeven te verdelen tussen je date en je pannen. Zo min mogelijk lastminute werk graag. Geen zorgen, we hebben aan alles gedacht bij onze nauwkeurige selectie voor deze recepten om indruk mee te maken tijdens je eerste date.

Altijd goed

Heeft jouw date alles in huis om samen een succesvolle toekomst tegemoet te gaan, maar is ‘ie waarschijnlijk wat minder happig voor een culinair experiment? Dan hebben we uiteraard een hele rits recepten voor je met bekende smaken die bij iedereen in de smaak zullen vallen. Een gevalletje low-risk dus, zonder in te leveren op smaak.

Klassieke plaatpizza met pepperoni
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Pasta date

Het wordt hard zoeken naar iemand die er niet blij van wordt: pasta. Dus wil je niet te veel risico nemen, kies dan zeker voor deze veelzijdige alleskunner. Hét bewijs dat een indrukwekkend gerecht helemaal niet superingewikkeld te zijn, hebben de Italianen inmiddels lang en breed bewezen. Een paar onvergetelijke recepten voor een eerste date dus.

Afbeelding van pasta alla wodka
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Voor de fijnproever

Delen jullie niet alleen passie voor elkaar, maar ook die voor de keuken? Dan doen we er natuurlijk een culinair schepje bovenop. Ook belangrijk om erbij te vermelden: koester dit type date, want dit is een zeldzaam exemplaar. En voor die categorie loont wat extra moeite; je krijgt het de volgende keer natuurlijk weer terug.

Ochazuke
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Comfort

Op een eerste date wil je ver wel blijven van alles wat oncomfortabel is, zo ook op je bord. Het liefst krijg je zelf toch ook een bordje genot geserveerd bomvol ingrediënten die als een warme deken voelen. Dus waarom niet zo’n gerecht op de eerste date? Denk koolhydraten, romige sauzen en kaas. We gaan er allemaal voor.

Carbonara Noodles
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Toetjes

Een hoofdgerecht is natuurlijk fijn, een toetje geeft nét dat beetje extra om een onsterfelijk culinaire indruk achter te laten. Ook hier geldt: maak het jezelf makkelijk, bijvoorbeeld met een van deze makkelijke taartrecepten die je vooraf kunt maken of maak een makkelijk toetje voor 1 die je uiteraard bereid bent om te delen.

Meer tips voor culinaire dates:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.