Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 27 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Bij dit restaurant in Amsterdam eet je de hele dag bitterballen (met Champagne)

Zeg je bitterbal dan krijg je gegarandeerd de handen op elkaar. Er wordt niet voor niets gevochten om het laatste exemplaar op de snackschaal. Dat begreep ook het team achter Bitterballen Amsterdam: het restaurant om de hele dag je bitterballenhonger te stillen.

Mét een glas Champagne ernaast, dat ook nog ‘s.

Hier kun je terecht voor bitterballen met Champagne

Bitterballen: wie is er niet groot mee geworden? Naast kaas, klompen en molens misschien wel hét Nederlandse uithangbord voor toeristen, maar ook dé reden voor wie dan ook om de bruine kroeg in te duiken.

De bitterbal

Tenminste, dat was voorheen het geval. Inmiddels is de bitterbal niet slechts de snack naast een biertje, maar zien we ‘m evolueren tot een exemplaar van sterrenniveau. Ook bij Culy zijn we al lang en breed op de experimentele bitterbaltrein gesprongen: wat dacht je bijvoorbeeld van deze mac ‘n cheese bitterballen of een goddelijk exemplaar met confit de canard.

Bitterballen in Amsterdam

Bij Bitterballen Amsterdam draaien ze het om: je kunt er namelijk enkel terecht voor de klassiekers, maar wel in restaurantsetting én vergezeld door een glas Champagne. Tenminste, als je daar zin in hebt. Een (lokaal) biertje of een fles wijn behoren ook tot de opties. Nog meer goed nieuws: je kunt er al vanaf 12 uur terecht voor een portie bruin fruit.

Op het menu

Terug naar waar het allemaal om draait: de bitterbal. Gelukkig kun je er niet alleen als vleeseter terecht, ook de veganist is meer dan welkom voor een vegan bitterbal. We zien verder exemplaren gemaakt van rund en geleverd door Lodewyck, kalfsbitterballen van Holtkamp, een compleet bittergarnituur én kaastengels van Old Amsterdam. Vergezel je ronde vriend van een portie handgesneden frites met verschillende keuzes aan sauzen.

Ben je in voor een wat experimentelere bitterbal? Check dan even Bar Bitterbal, ook in de hoofdstad.

Het adres

Bitterballen Amsterdam vind je op de Buiten Brouwersstraat 19. Check de website voor meer informatie en openingstijden.

Meer snacks in Amsterdam:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.