Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 11 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: snelle noodles carbonara (met maar 5 ingrediënten)

Wie zichzelf wel ‘ns vergaapt aan TikTokvideo’s heeft ze vast al voorbij zien komen: ‘noodles carbonara’ met dikke slierten udon. Deze kruisbestuiving tussen Aziatische deegslierten en een Italiaanse klassieker is niet alleen comfort food ten top, je maakt het ook met een minimum aan ingrediënten én in een mum van tijd. Wij snappen de hype daarmee volledig.

Wat die eidooier op de noodles betreft: die begint vanzelf te garen wanneer je ‘m met eetstokjes door je hete noodles roert. Vind je zo’n rauw ei nou toch wat spannend? Weglaten kan natuurlijk ook. Dat geldt ook voor de furikake die we hier hebben toegevoegd. Kun je dit Japans zeewierstrooisel (te koop bij toko’s) niet vinden, vervang dan simpelweg door een flinke portie zwarte peper.

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen pasta en noodles?

Carbonara noodles
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Noodles carbonara met maar 5 ingrediënten

1. Vul je waterkoker en zet ‘m aan.

2. Doe de helft van de eidooiers in een grote mengkom. Houd je rasp boven de kom en rasp de Pecorino fijn. Voeg een scheutje van het gekookte water toe en roer overtuigend met een garde tot een romige saus. Zet opzij.

3. Bak de blokjes pancetta krokant in een pan.

4. Leg de udon noodles in een kom met heet water, tik er voorzichtig met de bolle kant van een eetlepel tegen zodat ze loskomen (maar niet breken) en giet de noodles af.

5. Voeg de afgegoten noodles toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.

6. Zet het vuur uit en stort de inhoud van de pan in de kom met de eidooiers. Roer onmiddellijk alles door elkaar tot een romige massa.

7. Verdeel de carbonara noodles over kom en leg op elke berg noodles nog een eidooier. Maak af met zwarte peper en/of furikake.

Carbonara Noodles
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer noodleliefde?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.