Supersimpele vega lasagne met courgette & aubergine

Monique van Loon 18 okt 2013 Diner

Deze supersimpele vega lasagne met courgette & aubergine doet ‘t altijd goed. Zo lekker!

Verwarm de oven op 200 °C.

Snijd de tomaten, courgette en aubergine in dunne plakken. Je kunt deze groenten voor grillen in een grillpan of in de oven; duurt even, maar dan wordt je lasagne wel veel lekkerder.

Roer de roomkaas los, voeg de citroenrasp toe, peper & zout en eventueel je favoriete kruiden: tijm, oregano, rozemarijn. Je kunt deze vers of gedroogd gebruiken.

Neem een ovenschaal en maak laagjes van de roomkaas, de groenten en de lasagnevellen. Verdeel het gelijkmatig. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Bak de vega lasagne in 30 tot 45 minuten in het midden van de oven.

Zie ook:

Tips voor de perfecte lasagne
Oplossing voor te ‘natte’ lasagne uit de oven

Voor 4-6 personen:

  • Pak lasagnevellen (gedroogd of vers)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 4 grote tomaten
  • 300 gram roomkaas
  • 100 gram geraspte kaas
  • Rasp (zest) van 1 citroen
  • Peper & zout
  • Kruiden naar smaak (bv. oregano, rozemarijn en tijm)
Reageer op artikel:
Supersimpele vega lasagne met courgette & aubergine
Sluiten