Redactie
Redactie Recepten 21 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: ravioli uit de oven met mozzarella en Parmezaanse kaas

Deze ravioli uit de oven met mozzarella en Parmezaanse kaas is super easy en een ideaal gerecht voor doordeweeks!

Tip: maak een grotere portie tomatensaus voor in de vriezer zodat je een volgende keer de saus alleen nog maar hoeft te ontdooien en op te warmen.

Ravioli met héél veel kaas

Verwarm een pan op middelhoog vuur. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Hak ook de steeltjes van de basilicum fijn en de helft van de blaadjes grof. Fruit in een scheutje olijfolie de ui.

Voeg als de ui glazig wordt de steeltjes en de helft van de basilicumblaadjes toe samen met de knoflook en laurier. Breng op smaak met peper en zout en bak een paar minuten mee totdat de knoflook begint te geuren. Blus af met de azijn. Voeg de tomaten in blik toe samen met de suiker.

Breng de saus aan de kook en laat twintig à dertig minuten pruttelen zodat de saus wat dikker wordt. Verwarm ondertussen je oven op 180 graden en vet een ovenschaal in met boter of een beetje olijfolie.

Proef of de saus nog zout, peper of een beetje suiker nodig heeft en roer er de ravioli en de rest van de basilicumblaadjes door. Verdeel het raviolimengsel over de ovenschaal en strijk glad. Scheur de mozzarella erover en rasp er voldoende Parmezaan boven zodat alles is bedekt met een laagje kaas.

Besprenkel met een scheutje olijfolie en zet twintig minuten in de oven. Zet vervolgens de grill aan op de hoogste stand en bak nog drie à vijf minuten, afhankelijk van hoe sterk je grill is. Serveer met een frisse salade.

Meer met ravioli: