Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 5 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: orzo met spinazie, parmezaan en chiliboter

Orzo met spinazie is zo’n combinatie die nooit teleurstelt. Je kunt daar veel kanten mee op, maar deze versie met flink wat parmezaan en chiliboter is wel héél erg lekker. Je maakt het makkelijk in één pan en dat scheelt je meteen een hoop afwas.

De truc om orzo romig te krijgen? Laat de pasta koken in volle melk met een beetje water. Dat maakt het een vullend gerecht waar je geen drie porties van hoeft, maar wél eentje dat je comfort, warmte en alle liefde van de wereld geeft.

Orzo met spinazie, parmezaan en chiliboter
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy
  1. Orzo met spinazie, parmezaan en chiliboter
  2. Verwarm de olijfolie in een pan op medium vuur en bak de sjalot en de knoflook glazig. Let op dat de knoflook niet bruin kleurt. Voeg de orzo toe en toast een minuutje mee in de pan. Voeg daarna de wijn toe, zet het vuur hoger en laat de alcohol op hoog vuur verdampen.
  3. Verkruimel het bouillonblokje in de volle melk en voeg dit toe aan de pan. Laat zachtjes pruttelen. Blijf goed roeren. Voeg eventueel meer melk of water toe als je voelt dat er teveel vocht verloren gaat. Is de orzo bijna gaar? Voeg de rasp en sap van 1 citroen en de grof gehakte spinazie toe en roer door de hete orzo.
  4. Laat de spinazie slinken. Roer er ten slotte de parmezaan door en breng op smaak met een flinke snuf peper van de molen en een kleinere snuf zout (proef eerst van tevoren, de parmezaan heeft al veel zout toegevoegd).
  5. Verhit een steelpannetje en laat de boter samen met de chilivlokken smelten.
  6. Druppel de chiliboter over de orzo met spinazie en maak af met een handje verse spinazie en wat extra chilivlokken.
Orzo met spinazie snelle vegetarische recepten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer recepten met orzo?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.