Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 13 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

7 x romantische restaurants in Amsterdam voor een date

Romantische restaurants in Amsterdam gezocht? Wij helpen je met liefde en geven onze meest charmante dateplekken prijs. Met een knus interieur en eten dat nooit teleurstelt weet je dat je hier met een gerust hart kunt reserveren.

Doen!

7 x romantische restaurants in Amsterdam

1. De Gouden Reael (by Caron)

Van alle restaurants uit het Caron-imperium, is De Gouden Reael veruit onze favoriet. Het restaurant zit verstopt in een hoekpand bij het Prinseneiland: de ideale plek voor het lekkerste van de Franse Bistronomie. En of je nu gaat voor paté en croûte, pithivier of op de huid gebakken dorade: bij De Gouden Reael is alles met liefde overgoten.

Adres: Zandhoek 14, 1013 KT Amsterdam

2. La Maschera

Soms ontdek je de restaurantparels in een stad pas nadat je ‘r al jaren woont. Als je weet dat het ons overkwam met La Maschera, dan weet je dat dit kleine restaurantje een goed bewaard geheim is. Zo eentje waarmee je dus prima indruk kunt maken op je date, je lief of welke romantische ziel dan ook. Ga hierheen als je houdt van huisgemaakte tagliatelle met vers geschaafde truffel of van verse inktvis met mediterrane smaken. Ofwel: het beste van Italië in een modern jasje.

Adres: Tweede Anjeliersdwarsstraat 6-HS, 1015 NT Amsterdam

3. Bar Parry

Knus straatje in de Jordaan? Check. Fijne menukaart met deelbare gerechten? Check. Gezellig interieur waarbij je lekker dicht tegen elkaar aan kunt kruipen? Check. Goede cocktails en wijn? Check. Kortom: Bar Parry heeft alle factoren om de geschikte dateplek te zijn.

Adres: Eerste Looiersdwarsstraat 15, 1016 VL Amsterdam

4. Coba

Naast het feit dat Coba zowat de lekkerste taco’s van Amsterdam serveert, zijn we ook nog eens wild van het interieur. We vragen ons af of ze er ooit gehoord hebben van kunstlicht, want bij Coba lijkt de hele boel verlicht met lange druipkaarsen. En dat je daarmee één van de meest schitterende romantische restaurants van Amsterdam creëert, hoeven we je vast niet uit te leggen.

Adres: Schaafstraat 4, 1021 KE Amsterdam

5. Compartir

Compartir is zo’n restaurant waarmee je altijd goed zit. Met eten dat kan tippen aan die van de hipste restaurants uit de stad, alleen dan zonder de ongeschreven dresscodes en met geen enkel sprankeltje pretentie. Ga hier naartoe als je houdt van goede wijnen, spannende deelgerechten, vriendelijke service en het romantisch opslurpen van oesters aan de bar.

Adres: Spaarndammerstraat 49, 1013 ST Amsterdam

Eten bij Compartir als illustratie van romantische restaurants in Amsterdam
Bron: Winnie Verswijvel

6. Slagerij De Beurs

Van een gigantische frikandel speciaal tot wondermooie pies en paté’s en croûte en de legendarische luge shot: bij Slagerij De Beurs zorgt de menukaart alleen al voor een hele avond aan gespreksstof. Misschien niet de allerbeste plek om indruk te maken op je vegetarische date, wél de juiste portie decadentie die een romantische avond verdient.

Adres: Amstelstraat 9, 1017 DA Amsterdam

7. Kikkie van de Prinsensluis

De Amsterdamse grachten hebben sowieso al iets romantisch, al helemaal als je ze bewondert vanuit Kikkie van de Prinsensluis. Het houten interieur zorgt voor warmte, de Bourgondisch getinte (deel)gerechten voor comfort. En met die prima cocktail- en wijnkaart weet je dat je ‘r ook gewoon uren kunt blijven hangen.

Adres: Prinsenstraat, 1015 DD Amsterdam

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.