Deze gerechten worden nóg lekkerder met spek

Culy 29 sep 2017 Koken & bakken

Voor krokant gebakken spek kun je ons wakker maken. Daarom verzinnen we constant gerechten die nóg lekkerder met spek worden.

Dadels met spek

Het perfecte hapje voor tijdens de borrel? Deze gebakken dadels met spek en geitenkaas vindt bijna iedereen lekker en ze staan zo op tafel!

Lees het recept hier.

Maiskolven met spek

Geroosterde maïskolven: heerlijk in de zomer bij de barbecue, maar ook super om het hele jaar binnen te eten met een mooi stukje vis, een lekker gebraden stuk vlees of een salade. Deze variant met bacon is onweerstaanbaar!

Lees het recept hier.

Romige Limburgse mosterdsoep met spekjes

Het recept voor deze romige Limburgse mosterdsoep met spekjes kregen we van de fijne blog Culinaire Bagage doorgestuurd. Een heerlijk streekgerecht!

Lees het recept hier.

Caesar salade met kippendijen en spek

Ja, we weten dat de klassieke caesar salade bestaat ui sla, croutons, knoflook, Parmezaan, ansjovis, ei en een dressing van worcestershiresaus, olijfolie en citroensap. Maar het is zo héérlijk om hiermee te varieren! Daarom onze ‘caesar’ salade, met kippendijen en krokant uitgebakken spek.

Lees het recept hier.

Munt-doperwtensoep met krokante pancetta

Deze munt-doperwtensoep uit de Culy keuken is zomers en licht, maar vol van smaak. En extra lekker door de toevoeging van krokante stukjes pancetta. Mmm…!

Voor dit recept gebruikten we pancetta, maar je kunt natuurlijk ook bacon of ontbijtspek gebruiken.

Lees het recept hier.

unnamed

Reageer op artikel:
Deze gerechten worden nóg lekkerder met spek
Sluiten