Redactie
Redactie Diner 15 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: munt-doperwtensoep met krokante pancetta

Deze munt-doperwtensoep uit de Culy keuken is zomers en licht, maar vol van smaak. En extra lekker door de toevoeging van krokante stukjes pancetta. Mmm…! 

Voor dit recept gebruikten we pancetta, maar je kunt natuurlijk ook bacon of ontbijtspek gebruiken.

Munt-doperwtensoep met krokante pancetta

Snijd de ui in halve ringen en zet een grote pan op middelhoog vuur. Verwarm hierin een scheut olijfolie en fruit de uienringen. Hak de munt fijn, evenals de knoflook. Voeg driekwart van de munt toe aan de uien, breng op smaak met peper en zout. Voeg wanneer de uienringen glazig zijn ook de knoflook toe en bak nog even mee.

Verwarm de bouillon. Voeg de doperwten toe aan het uienmengsel en bak een minuutje mee. Blus af met de bouillon en breng aan de kook.

Laat de erwten ongeveer tien minuutjes koken totdat ze mooi gaar zijn. Bak ondertussen in een droge pan de pancetta krokant en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Bewaar het vrijgekomen vet en zet apart.

Pureer met een staafmixer tot een soep en proef. Breng eventueel extra op smaak met peper, zout en munt. Verkruimel de pancetta boven de kommen soep en serveer met de overgebleven munt en een paar druppels van het bakvet.

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.