Redactie
Redactie Recepten 31 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Gebakken dadels met spek en geitenkaas

Het perfecte hapje voor tijdens de borrel? Deze gebakken dadels met spek en geitenkaas vindt bijna iedereen lekker en ze staan zo op tafel! 

Tip: eet je liever geen varkensvlees? Wikkel de dadels dan in runderrookvlees en bak in een scheutje olijfolie. Daarbij kun je ze van tevoren vullen en in spek wikkelen, en in de koelkast bewaren totdat je de dadels gaat bakken.

Ontpit de dadels en vul met een beetje geitenkaas. Pas op dat je er niet té veel kaas in doet waardoor ze meteen ‘leeglopen’ tijdens het bakken.

Wikkel de dadels in het ontbijtspek. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de dadels met spek. In principe is het spek vet genoeg, maar je kunt eventueel nog een scheutje olijf- of kokosolie toevoegen tijdens het bakken.

De dadels zijn klaar wanneer het spek bruin en krokant is. Enjoy!

Afbeelding van dadels met spek voor de borrelplank

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Gebakken dadels met spek en geitenkaas
Sluiten