Gebakken dadels met spek en geitenkaas

Culy 31 mrt 2016 Recepten

Het perfecte hapje voor tijdens de borrel? Deze gebakken dadels met spek en geitenkaas vindt bijna iedereen lekker en ze staan zo op tafel! 

Tip: eet je liever geen varkensvlees? Wikkel de dadels dan in runderrookvlees en bak in een scheutje olijfolie. Daarbij kun je ze van tevoren vullen en in spek wikkelen, en in de koelkast bewaren totdat je de dadels gaat bakken.

Ontpit de dadels en vul met een beetje geitenkaas. Pas op dat je er niet té veel kaas in doet waardoor ze meteen ‘leeglopen’ tijdens het bakken.

Wikkel de dadels in het ontbijtspek. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de dadels met spek. In principe is het spek vet genoeg, maar je kunt eventueel nog een scheutje olijf- of kokosolie toevoegen tijdens het bakken.

De dadels zijn klaar wanneer het spek bruin en krokant is. Enjoy!

Dadels met spek en geitenkaas

Voor 12 dadels

  • 12 Medjoul-dadels
  • 125-150 gram geitenkaas
  • 12 (langwerpige) plakken ontbijtspek
Reageer op artikel:
Gebakken dadels met spek en geitenkaas
Sluiten