Pip Minkels
Pip Minkels Kooktips 24 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Je dressing roeren met een melkklopper (!) is dé saladehack

Bij een lekkere salade kan een goede dressing natuurlijk niet ontbreken. Klop jij die altijd door elkaar met een garde of vork? Stop daar maar mee: je kunt namelijk intens gemakkelijk je dressing roeren met een… melkkloppertje!

Zo zie je maar weer dat je soms onverwachte dingen kunt doen met je bekende keukenapparatuur.

Ikea keukentools

Dat je bij Ikea terecht kunt voor de fijnste keukentools, is al lang geen geheim meer. En het is al helemaal fijn als je deze tools op meerdere manieren kunt gebruiken.

Zo zijn wij bijvoorbeeld ook al een hele tijd fan van de melkopschuimer van Ikea – ook wel bekend als melkklopper – die onze beste vriend is geworden tijdens het dalgona-tijdperk. En dat voor maar 1 (!) euro. Maar wist je dat je een melkkloppertje ook kunt gebruiken om de lekkerste dressings te maken? Wij dus ook niet!

Hét geheim voor een goede salade

In de zomer eten we het liefst elke dag een frisse salade. Het fijne hieraan is namelijk dat je oneindig kunt variëren met de ingrediënten. Maar of je nou geniet van een goed-gevulde pastasalade of een simpele tomatensalade; een lekkere dressing kan daarbij natuurlijk niet ontbreken.

7x makkelijke sladressings van de Culy-redactie

Wat erg belangrijk is bij het maken van een goede dressing, is het mengen van de ingrediënten. Ook al lijkt een dressing roeren misschien makkelijk, dit kost toch stiekem vaak nog best wat tijd. En hoe goed je ook roert, het blijft soms lastig om een mooi glad geheel te krijgen.

Hack: dressing roeren met een melkklopper
Unsplash

Dressing roeren met een melkklopper

Gelukkig zagen we een geniale hack bij Emily Farris, die ons laat zien dat je gemakkelijk je dressing kunt roeren met een melkkloppertje.

13x de lekkerste saladerecepten met fruit (probeer sowieso eens watermeloensalade)

Doe alle ingrediënten voor je dressing in een maatbeker en meng het geheel door elkaar met het mixertje. En voilà, je krijgt een luchtige, perfect gemengde saus! Wij kunnen in ieder geval niet wachten om dit komende zomer met onze salades te gaan proberen.

@epicurious

Trust @thatemilyfarris: Your handheld milk frother can and should do double duty as a tool to make mixing salad dressing easier. Video by @Urmila Ramakrishnan

♬ original sound – Epicurious

Meer handige hacks?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.