Romige Limburgse mosterdsoep met spekjes

Culy 24 mrt 2017 Recepten

Het recept voor deze romige Limburgse mosterdsoep met spekjes kregen we van de fijne blog Culinaire Bagage doorgestuurd. Een heerlijk streekgerecht!

Snipper de ui. Fruit de snippers zachtjes in de margarine. Voeg halverwege het fruiten het kerriepoeder toe. Als de ui glazig ziet, kan de bloem er in één keer bij. Roer het geheel goed totdat er geen klontjes meer zijn. Laat dit mengsel in enige minuten gaar worden.

Schenk dan beetje bij beetje het water erbij en roer elke keer goed totdat het water helemaal is opgenomen. Voeg na ongeveer een halve liter water de mosterd toe; in dit stadium lost die het beste op. Uiteindelijk ontstaat er een lichtgebonden soep.

Dan mogen de bouillonblokjes, de room en de sherry erbij. Maal een fikse hoeveelheid peper boven de soep. Proef en voeg eventueel nog wat bouillonpoeder, mosterd of peper toe.

Verdeel de soep over de borden en strooi in elk bord wat spekjes en gesnipperde prei. Serveer de mosterdsoep eventueel met het brood.

Tip: je kunt de spekjes en de prei ook in kleine kommetjes los op tafel zetten, zodat iedereen zichzelf kan bedienen.

Voorgerecht voor 4 – 6 personen:

  • 1 ui
  • 50 gram boter
  • ½ theelepel mild kerriepoeder
  • 50 gram bloem
  • 1 liter water
  • 3 à 4 flinke eetlepels Limburgse mosterd (naar smaak)
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 3 eetlepels droge sherry
  • ¼ liter slagroom
  • Versgemalen zwarte peper
  • Eventueel nog een beetje bouillonpoeder
  • 100 gram krokant gebakken gerookte spekreepjes
  • ½ prei, fijn gesneden
  • Erbij: Limburgs roggebrood of zuurdesembrood met roomboter
Reageer op artikel:
Romige Limburgse mosterdsoep met spekjes
Sluiten