Redactie
Redactie Diner 19 jul 2014

Geroosterde maïskolven met bacon uit de oven

Geroosterde maïskolven: heerlijk in de zomer bij de barbecue, maar ook super om gewoon binnen te eten met een mooi stukje vis, een lekker gebraden stuk vlees of een salade. Deze variant met bacon is onweerstaanbaar!

Breng water aan de kook in een grote pan. Kook de maïskolven ongeveer 15 minuten en laat daarna uitlekken.

Verwarm de grillstand van je oven voor, smelt de roomboter, haal de takjes tijm los en leg de bacon alvast klaar.

Leg de maïskolven op een bakplaat of in een ovenschaal en besmeer met de boter. Drapeer de bacon eroverheen en besprenkel met de takjes tijm.

Zet de bakplaat zo’n 6 tot 8 minuten onder de hete grill, draai de maïskolven eventueel tussendoor om.

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Geroosterde maïskolven met bacon uit de oven
Sluiten