Claire van de Graaff
Claire van de Graaff Inspiratie 7 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Kids: de leukste (culinaire) uitjes met kinderen

Over een paar weken is het meivakantie. Dat betekent voor veel mensen: thuis met het kroost. Op welke plekken kun je ze uitlaten die voor jou óók nog een beetje te pruimen zijn? Wij tippen: de leukste eet-uitjes met kids.

Want een uitje wordt alleen maar leuker als er ook lekker eten in het spel is!

De leukste (culinaire) uitjes met kinderen

1. De Pannenkoekenboot

Voor een vast bedrag vaar je 75 minuten over het IJ en eet je onbeperkt pannenkoeken. Je kunt kiezen tussen naturel, appel of spek, en er is een bar met alle toppings die je maar kunt bedenken om jouw pannenkoek te pimpen – van hagelslag en minimarshmallows tot kaas en gebakken uitjes. Met mooi weer kun je op het dek zitten, en onderin de boot is een ballenbak. What’s not to like?

Pannenkoeken recept
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy Ogechi Chibueze voor Culy

Culy Basics: het ultieme pannenkoekenrecept

2. Het Kinderkookkafé

Al 40 jaar een begrip in Amsterdam voor culinaire uitjes met kinderen. Bij het Kinderkookkafé (ja, met een k) kunnen je kids cakejes, koekjes, pizza en andere dingen maken, terwijl jij geniet van een cappuccino of een koffie. Er zijn activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen en je kunt er ook partijtjes organiseren. Bonus: de mooie plek aan het Vondelpark.

3. Geitenboerderij Ridammerhoeve

Verscholen in het prachtige Amsterdamse bos ligt geitenboerderij Ridammerhoeve. Hier kun je samen met je kroost tussen de geiten en lammetjes lopen, ze voeren en met ze knuffelen. Er zijn workshops kaasmaken, een groot terras, een kruidentuin en een boerderijwinkel vol lekkere dingen als geitenkaas, yoghurt, kwark en ijs – alles biodynamisch.

alternatief camembert
Bron: fabiomax via Adobe Stock fabiomax via Adobe Stock

4. Kinderkookstudio The Pantry

Op woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag organiseert Kinderkookstudio The Pantry kinderfeestjes en verjaardagen. Worstenbroodjes of chocoladebroodjes maken, cupcakes versieren of pizza of pannenkoeken maken. Voor de wat oudere kinderen (vanaf 9 jaar) is er een tienerdiner, waarbij ze zelf een driegangenmenu koken.

Culy Kids: zelfgemaakte vissticks uit de oven met frisse erwtenpuree en dipsaus

5. Onwijs lekker ijs

Kids kunnen hier in het IJslab aan de slag als een ware ijsprofessor. In een workshop van 90 minuten leren ze zelf de lekkerste en bijzonderste ijsjes te maken – die ze daarna uiteraard mogen opeten. Ze staan ook op festivals – over win-win gesproken.

Meer Culy kids:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.