Culy Homemade: caesar salade met kippendijen en spek

Culy 10 mei 2015 Lunch

Ja, we weten dat de klassieke caesar salade bestaat ui sla, croutons, knoflook, Parmezaan, ansjovis, ei en een dressing van worcestershiresaus, olijfolie en citroensap. Maar het is zo héérlijk om hiermee te varieren! Daarom onze ‘caesar’ salade, met kippendijen en krokant uitgebakken spek.

[STAP stap=”1″]

Bak de kippendij-filets gaar en lichtbruin in wat olie of boter in een koekenpan of grillpan. Bak het spek krokant in een andere pan (zonder olie of boter). Laat uitlekken op keukenpapier.

[STAP stap=”2″]

Maak de dressing. Mix hiervoor in een blender de eidooiers, ansjovis en knoflook tot een pasta. Voeg het zout en peper en de sap en rasp van de citroen toe. Meng nog een paar seconden. Voeg langzaam, in een dun straaltje, de olijfolie toe en mix door tot de dressing dik en romig is. Voeg meer of minder olijfolie toe, afhankelijk van de gewenste consistentie.

[STAP stap=”3″]

Was en verdeel de sla en maak aan met de dressing. Verdeel over het bord, leg de kippendij-filets en gebakken stukjes spek erop en maak af met de geraspte Parmezaanse kaas.

Caesar salade met kippendijen en spek

Voor 2 personen:

  • Stuk pancetta (of spek), in plakjes gesneden
  • 4 kippendij-filets
  • 1 grote krop Romeinse sla of kropsla
  • 50 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • Dressing (zie hieronder)

De dressing:

  • 2 eidooiers
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 120 ml extra vergine olijfolie (goede kwaliteit)
  • Blikje gezouten ansjovisjes
  • Zout en peper (naar smaak)
  • 2 teentjes knoflook
Reageer op artikel:
Culy Homemade: caesar salade met kippendijen en spek
Sluiten