Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 10 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

17x traktaties voor kinderen: gezond én minder gezond, maar allen even lekker

Namen we vroeger genoegen met – of beter gezegd: sprongen we een gat in de lucht door – een zakje Croky chips of een dropveter met aan elkaar geregen Nibb-it ringen, inmiddels pakken we uit wanneer het om (gezonde) traktaties voor kinderen gaat. We helpen je een handje met een paar handige recepten.

Want gezond of minder gezond: lekker moet het sowieso zijn natuurlijk.

Met deze recepten maak je lekkere (gezonde) traktaties voor kinderen

De criteria voor traktaties voor kinderen zijn op elke school verschillend. Waar de ene school een strikt suikerloos beleid voert, ziet de ander wat zoets niet echt als een probleem. Bij Culy zijn we voorstander van een beetje van allebei: precies de reden dat we beide categorieën voor je uit hebben gezocht.

Halloween koekjes in de vorm van spinnen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Gezonde traktaties voor kinderen

Een stuk komkommer als traktatie, daar worden helaas maar een paar kinderen blij van. Daarom proberen we iets gezonds met wat extra’s, wat er ook nog eens leuk uitziet. Doe er een kleurrijk strikje omheen en je zit goed. Ben je in de zomer jarig, dan heb je helemaal geluk: met zelfgemaakte ijsjes trakteer je niet alleen gezond, maar ook nog eens erg lekker.

Groente ijsjes
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Andere traktaties voor kinderen

Heb je de luxe om compleet uit te pakken, inclusief de nodige suikers, dan zijn de mogelijkheden ook eindeloos. We gaan bij Culy het liefst voor kleurrijke exemplaren die een instant feest-effect met zich meebrengen. Ook leuk: een traktatie met geinige looks, want er moet natuurlijk wel een beetje gelachen worden.

Cakepops
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Meer Culy Kids:

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.