Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 21 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Japanse fruit sando (sandwich met slagroom en fruit)

Misschien wel een van de schattigste trends van afgelopen tijd: furutsu sando. Oftewel: Japanse fruit sando’s. Al jaren een geliefde snack in Japan waar je deze sandwiches van melkbrood, opgeklopte slagroom en fruit kunt kopen in de supermarkt en bij fruitkraampjes. Maar deze kawaii broodjes kun je ook zelf maken. We laten je zien hoe het moet.

Egg sando, katsu sando en nu dus ook fruit sando. Deze Japanse sandwiches maak je met shokupan, een Japans melkbrood dat helaas niet goed te verkrijgen is in Nederland. Je kunt ervoor kiezen om het brood zelf te maken. Maar je kunt het ook vervangen door een ander melkbrood als brioche. Uiteraard kun je ook wit casinobrood uit de supermarkt gebruiken.

Culy Homemade: Japans melkbrood (shokupan)

japanse fruit sando met aardbei
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je fruit sando met aardbei

Klop als eerst de slagroom op met de poedersuiker en het vanille-extract. Zet in de koelkast terwijl je de aardbeien bereidt.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snijd vervolgens een driehoekje uit de bovenkant van de aardbei. Hierdoor creëer je een hartvormige aardbei zodra je de fruit sando doormidden snijdt. Naast aardbei kun je jouw favoriete (seizoens)fruit gebruiken, zoals kiwi, mandarijn en mango.

Pak er een snee brood bij. Smeer er 1/3 van de slagroom op en verspreid goed. Leg de aardbeien diagonaal op de slagroom. Zorg dat het gat van de aardbei wijst naar de zijkant, anders zul je geen hartvormige aardbei krijgen wanneer je de sandwich doormidden snijdt. Onthoud goed waar je de aardbeien hebt neergelegd, zodat je later weet waar je de fruit sando moet snijden. Vul de gaten tussen het fruit met meer slagroom en bedek daarna het fruit met de slagroom tot je het fruit niet meer kunt zien. Smeer vervolgens de overgebleven slagroom op het andere sneetje brood.

Druk de sandwich goed samen. Vouw het broodje in plasticfolie en teken met een markeerstift een lijn, zodat je niet vergeet op welke plek je het brood moet snijden. Laat de fruit sando minimaal 1 uur in de koelkast rusten. Je kunt ook iets zwaars op de broodjes leggen om ze nog meer op elkaar te drukken.

Verwijder de plasticfolie. Snijd de korsten van het brood af. Maak het mes schoon en snijd de sando doormidden. Mooi hè?

Serveer de fruit sando meteen.

@culynl

Té schattig: Japanse fruit sando’s. Deze zoete sandwiches gevuld met room en fruit zijn hipper dan hip. Zo maak je ze zelf! Recept vind je op Culy.nl(✿◠‿◠) #fyp #recept #kawaii

♬ WAIT FOR SUMMER – G I Z Z I

japanse fruit sando met aardbei
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer sando’s

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.